Elektrisk kørestol fra Roltec

Om Roltec

Roltec er en dansk virksomhed der udvikler, producerer og forhandler elektriske kørestole.

Produktsortimentet er bredt og består af kørestole til både inden- og udendørsbrug med forskellig drivkraft, størrelse, vægt, komfort og funktioner.

Kørestolene er designet med modulære mekaniske og elektroniske komponenter, hvilket gør det muligt for teknikere og andre med teknisk ekspertise at foretage reparationer og tilpasse kørestolene i overensstemmelse med den enkelte brugers specifikke behov.

Projektbeskrivelse

El-kørestole er som regel udstyret med en elmotor, der omdanner elektrisk energi til mekanisk energi. Dette driver kørestolen fremad, bagud eller i andre retninger afhængigt af design og konfiguration.

Til Roltec kørestolene har GCM udviklet en speciellavet gearmotor samt et specialdesignet fladgear, som får kørestolen i bevægelse. Gearmotoren er udstyret med en indbygget bremse for optimeret sikkerhed. Motor- og gearløsningen er skræddersyet til brugerens vægt, kørestolens størrelse og det terræn, som kørestolen bruges på.

Dette kræver en forholdsvis kraftfuld gearmotor med høj virkningsgrad og en lang levetid, der kan trække både kørestol og kørestolsbrugeren.

Udvalgte Roltec el-kørestole har et elektrisk løfte/vippesystem, som gør det muligt at justere sædehøjden og vippe kørestolen op til 50 grader for bl.a. at hvile ryggen. Dette løfte/vippesystem består af en gearmotor med eller uden encoder, som er udviklet af GCM. Løsningen sikrer en jævn og sikker bevægelse.

Udviklet af GCM

GCM har udviklet en speciel gearmotor med bremse samt et specialdesignet fladgear, som får kørestolen til at køre. Derudover har vi udviklet en gearmotor med og uden encoder til løfte- og vippesystemet, hvilket giver mulighed for justering af sædehøjden og en vippemekanisme på op til 50 grader.

GCM løsning til Ørsted Satellitten

Pin It on Pinterest