I dette indlæg forklarer vi forskellen på et open loop og et closed loop.

 

Forskellen ved open vs. closed loop

Motorens kredsløb kan ofte defineres som enten et åbent (open loop) eller lukket (closed loop) kredsløb.

Ved et åbent kredsløb findes der ikke feedback, hvilket vil sige at motorens hastighed styres efter et fastsat niveau, som kan variere under forskellige belastningsforhold.

Et lukket kredsløb indeholder feedback, som returnerer information til indgangspunktet for selvjustering. Det vil sige, at hvis motorens hastighed er fastsat til et specifikt niveau og belastningen ændrer sig, så vil controlleren justere hastigheden tilbage til det fastsatte niveau.

Ovenstående beskriver styring af hastighed, og foruden hastighedsstyring kan man også styre position og moment.

I positionskontrol regulerer styringen hen til en defineret position, og her indgår oftest feedback fra en encoder eller en stepmotor med/uden feedback. 

I momentstyring (også kendt som torque control) giver output fra motoren et defineret drejningsmoment, og her indgår typisk enten en DC motor eller en BLDC motor, fordi stepmotorer er mindre egnede til momentstyring.

Feedback ved closed loop eller kan vi nøjes med open loop?

Open loop er velegnet til applikationer, hvor motoren kører med samme hastighed (f.eks. en almindelig DC motor) når der tilføres strøm. I applikationer som denne vil hastigheden på motoren blive reduceret, hvis motoren belastes (f.eks. på en elektrisk palleløfter, hvor hastigheden bliver langsommere ved tung belastning).

Hvis der er krav til feedback, bruger vi i 9 ud af 10 tilfælde hall sensorer eller incremental encodere i vores udviklingsprojekter. Dette skyldes, at mange kunder ønsker børsteløse DC (BLDC) motorer, som typisk bliver leveret med 3 hall sensorer, der sender feedback til motorstyringen. Hvis applikationen kræver endnu mere præcision, så kan encoderen være en løsning. Her kan man f.eks. få 1000 impulser pr. omgang (i modsætning til de 3 i tilfældet med hall-sensorerne), og dermed mere præcis feedback.

Open vs. Closed loop

Har du en god idé som vi kan hjælpe dig videre med?

Vi er altid klar på en uforpligtende dialog om mulighederne for at samarbejde i et nyt udviklingsprojekt. Vi er med fra idé til færdigt produkt, og vi kan understøtte eller helt erstatte din interne udviklingsafdeling.

Kontakt os i dag ved at oprette en henvendelse i formularen herunder – vores dygtige ingeniører sidder klar til at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Husk at du også er velkommen til at ringe til os på tlf. 74 42 18 64 i vores åbningstider.

3 + 12 =

Pin It on Pinterest